top of page

Praktijkopleiding e-inclusie? Hier kan het!

Samen met Politeia organiseer ik een prakijkopleiding rond het uitwerken van een strategische visie op e-inclusie voor of binnen jouw organisatie. In dit seminarie combineren we theorie en praktijk. In de eerste plaats krijg je een zicht op de verschillende uitdagingen die gepaard gaan met de steeds verdergaande digitalisering van onze leefwereld. Wie zijn de belangrijkste risicogroepen, wat zijn de oorzaken en welke oplossingen zijn er mogelijk? In de tweede plaats ga je (inter)actief aan de slag met een aantal participatieve methoden die je toelaten om binnen je eigen organisatie, stad of bedrijf een visie en een concreet programma voor e-inclusie te ontwikkelen. Je zal onder meer actief kennismaken met een fish bowl, een turbobrainstorm, een omgekeerde brainstorm, de brown paper methode, een prioritiseringsoefening en de gibson-methode. Voor iedere methode krijg je bovendien mee wat er nodig is in termen van mankracht, voorbereiding en logistiek. Je krijgt eveneens een overzicht van de belangrijkste uitdagingen en opportuniteiten van iedere methode.

Datum en uur: Vrijdag 24 februari van 9u30 tot 12u45 (onthaal vanaf 9uur)

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel (op 5 minuten wandelen van Brussel-Centraal)

Prijs: 135 euro (incl. btw, documentatie, het handboek en aansluitend wordt een broodjeslunch aangeboden).

Deze opleiding is bestemd voor:

Beleidsmakers en verantwoordelijken uit lokale besturen, verantwoordelijken in bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra, sociale diensten, sociaal – culturele organisaties, CAW’s, … en ieder die actief inzet op e-inclusie.


Search By Tags
No tags yet.
  • Twitter Round
  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page